UA-134202430-1Vida – Rustic Reserve

Как започна всичко

Идея, която се роди от сътрудничеството между една англичанка, която силно обича България, и един далновиден българин

Години наред Барбара Пейдж-Робъртс – английска бизнесдама, която живее в България, събирала трънки по слоговете и от тях приготвяла трънков джин, който предимно подарявала за Коледа на приятелите си. През 2015 г. тя открила дренките – още един стипчив плод, много по-червен на цвят от трънките, и започнала да прави дренков джин, наред с трънковия. Успехът бил страхотен, особено за коктейли през лятото.

Като част от стратегията за постоянна диверсификация и мисията за добавяне на стойност към нейната продукция, селскостопанската компания „Агротайм“ обединила усилията си с Барбара Пейдж-Робъртс за производството на първата партида джин ликьори, предназначени за пазара, под марката „Рустик Резерва“.

Иван Крачунов, собственик и управител на „Агротайм“, казва: „През целия си живот аз и баща ми, а преди това и дядо ми, сме се стремили да добавяме стойност към изобилието от натурални плодове и растения, които природата ни е дарила. Нашият дренков продукт е уникален и чисто български, с който да представим страната си на света!“

Craft 19 Gin – с 19 български растения

Нашите настойки от плодове в джин са напълно естествени, без изкуствени аромати, без добавени оцветители и без консерванти

НАШИТЕ НАГРАДИ

2018-08-22 11.27 copy
Drenki Berry

Представете си да напълните куфар с 25 брани на ръка ароматни растения и да летите до Англия за ден, за да се срещнете със световноизвестния майстор дестилатор Роб Дорсет, който впоследствие ще избере 19 от тях, за да създаде един пълен с характер джин чрез комбинация от плодови, цветни, дървесни и цитрусови нотки, включително планинска хвойна и мурсалски чай от района на Родопите.

Picking wild berries and the making of fruit gins is a centuries-old family tradition in Southern England, and hand-picked Bulgarian berries, steeped in gin with a little sugar for three months from September to December according to the British tradition, form the basis of our Limited Edition Rustic Reserve Fruit Gin Infusions, each bottle of which is made from about ½ kg. of fruit.

Craft 19 бе удостоен с БРОНЗОВ медал в категория London Dry Gin на световноизвестния Международен конкурс за вино и спиртни напитки (IWSC, International Wine & Spirit Competition) в Лондон – световната столица на крафт джина! И със ЗЛАТЕН на Bohemian Spirits Awards! А трънковият джин спечели СРЕБЪРЕН медал на Bohemian Spirits Awards! Това доказва, че от подбраните от нас български билки и естествени плодове се приготвят джинове и плодови настойки от джин на световно ниво!

error: Content is protected !!
bg_BG